Jak na znovupoužitelnou obálku s pečetí

Chtěli byste si vyrobit obálku s krásnou pečetí, která bude znovupoužitelná? Budete ji moci otvírat a zavírat a třeba v ní mít nějaký poklad či dopis od milované osoby?

Pojďme se na to spolu podívat. Pečetění je starobylá technika zdobení obálek, která dodává punc elegance a v současné době se používá často v kreativním tvoření. Pečetění je velmi uklidňující činnost, jenž provází světlo svíčky, vůně vosku, čekání a klid. Pečetí můžete ozdobit dárky, visačky, svatební kartičky, osobní dopisy, papírová přání všech příležitostí, dárkové poukazy, můžete jimi odzdobit ruční výrobky aj.

Pečetě jsou velmi pěkné a někdy je nám líto, že například zapečetěný dopis musíme roztrhnout a celou krásnou obálku i s pečetí vyhodit. 

Dnes pro Vás máme řešení, jak obálku ozdobit pečetí, přesto půjde obálka otevřít a můžete si v ní uchovat dopis či jiné tajné maličkosti. 

hotová pečeť s růží

Celé tajemství skví v použití pečícího papíru! Nejprve si připravíme obálku a vybereme vhodnou pečeť. Zapálíme čajovou svíčku a dáme roztavit pečetní vosk v oblíbených barvách. 

příprava na pečetění

Následně si připravíme pečící papír - ideálně si vystřihneme kolečko, abychom měli lépe pod kontrolou správné místo na vylití vosku. 

rozehřívání vosku

Jakmile je vosk roztavený (neměl by vařit), můžeme ho začít pomalu lít na požadované místo.

lití vosku na obálku s pečícím papírem

Následně přiložíme zlehka pečetidlo a necháme vychladnout vosk. 

přiložení pečetidla Artmagico

Jakmile vosk zchladne, můžeme pečeť zvednout a opatrně odlepit pečící papír. Pečeť bude držet jen na cípku papíru a obálka bude bez problému přístupná.

obálka jde otevřít

TIP: Na část pečetě, která přesahuje můžete dát třeba malou kuličku lepící gumy, která obálku uchytí, ale jde lehce odlepit či jiné osvědčené znovu-lepítko. 

Video k pečetění najdete na našem Instagramu zde

 

Krásné podzimní dny a hodně inspirace při tvoření

Vaše Artmagico