Inspirace na ručně malované vánoční kouličky

Vánoční čas je obdobím plným radosti, lásky a kreativity. Jednou z výjimečných, tradičních a zábavných aktivit je malování vánočních kouliček či baněk, které se věší na vánoční stromeček. Pojďme si letos vytvořit vlastní vánoční ozdoby pomocí akrylových barev a fixů značky Artmagico. Buďte kreativní a vytvořte nádherné vánoční dekorace, které budou ohromovat Vaše přátele a rodinu!

 Malované kouličky inspirace

Co budete potřebovat

Akrylové produkty, které jsou skvělé pro malování, protože rychle schnou a poskytují intenzivní barvy. Můžete si vybrat mezi kvalitními akrylovými barvami v různých odstínech, které oživí Váš projekt. Můžete také zvolit akrylové fixy, které poslouží k dodání jemných detailů. Případně je možné obě média kombinovat. Akrylové fixy a barvy zajišťují trvanlivost Vašeho malého uměleckého díla. Zakoupením kvalitních akrylových barev a fix je investicí nejen do krásně a originálně zdobených vánočních ozdob, ale i na Vaše budoucí výtvarné a kreativní projekty. Akrylové barvy a fixy jsou vhodné na dřevo, kámen, textil (můžete malovat na trička, džínovinu, tašky, kůži aj.), keramiku, karton atd.

Než začnete malovat, promyslete si, co budete na baňkách tvořit, případně si to můžete zkusit načrtnout vedle na papír a rozhodněte se, jakou barevnou paletu budete používat. Můžete vytvořit tradiční vánoční motivy, jako jsou hvězdy, stromečky nebo zvířátka, nebo se pustit do abstraktních vzorů či jmen a nápisů. Vyberte si barvy vánočních koulí, které máte rádi, zkusit můžete i různé tvary či velikosti vánočních baněk. 

Nyní přijde na řadu samotné malování. Pokud jste si zvolili na tvoření barvy, připravte si malé štětce a postupujte podle svého plánu. Experimentujte s vrstvením barev, abyste dosáhli zajímavých efektů. Aby vaše vánoční koule vynikly, přidejte k malbě barvami (musí být dokonale suchá) drobné detaily pomocí akrylových fixů. Konturování, psaní nebo přidávání jemných ozdob může udělat z Vaší ozdoby opravdu jedinečný kousek.

Až budete s výsledkem spokojeni, nechte vánoční koule důkladně zaschnout. Pokud máte možnost, můžete použít lak na fixaci akrylové barvy. Váš vlastní vánoční výtvor je hotov! Umístěte vánoční kouličku na Váš stromeček nebo ji použijte jako originální dárek třeba pro babičku či kamarádku.

Zde je naše inspirace pro Vás

Malované baňky 1

Malované baňky 2

Malované baňky 3

Malované baňky 4

Malované baňky 5

Malované baňky 6

Malované baňky 7

Malované baňky 8

Malované baňky 9

Malované baňky 10

Malované baňky 11

Malované baňky 12

Malované baňky 13

Malované baňky 14

Malované baňky 15

Malované baňky 16

Malované baňky 17

Malované baňky 18

Malované baňky 19

Malované baňky 20

Pro více inspirace nás sledujte i nadále a pochlubte se nám Vašimi výtvory v naší inspirativní skupince Artmagico - inspirace pro kreativní tvoření.

Vaše Artmagico