Návod: Jak namalovat růži

Dnes si ukážeme, jak se jednoduše maluje růže. Růže jsou překrásné květiny s plnými květy a často jemnou omamnou vůní. Lidé je pěstují po celém světě a obdivují jejich křehkou krásu. 

Růže s barvami Artmacivo

Zkusíme si jednu rozkvetlou růži namalovat pomocí akrylové barvy a detailních štětců na kamínek. 

Budeme potřebovat

Detailní liner 0,3

Akrylové barvy - odstíny: titanium white, black, sap green, magenta, pink, crimson red

Detailní štětce

Vodu a ubrousek

Paletu na barvy

Nejprve si nabílíme lehce kamínek, aby obrázek lépe vynikl. Efektní zabílení je za pomoci kuchyňské houbičky na nádobí, nebo použijte štětec. Pokud máte světlý kamínek, můžete ho nechat přírodní. 

Na zcela suchý kamínek si linerem uděláme kolečko, které bude tvořit základ květu. Nemusí být úplně rovné a souměrné, máme ho jen jako pomůcku. Postupně začneme náznaky tahů vrstvit okvětní lístky. Nejprve uvnitř kruhu, a pak vně kruhu. Snažíme se držet "větrníkového" efektu.

Květ růže malujeme z kruhu

Jakmile se nám zdá, že je květ dostatečně velký, můžeme si připravit štětce a barvy. Pokud se Vám nějaký lístek nepovede, nevadí, barvy špatné tahy schovají. 

Přidáváme okvětní lístky nejprve uvnitř kruhu

Barev stačí jen malé množství, nikdy si nedávejte barvy hodně, většinou je potřeba opravdu málo barvy. Barvu si můžete případně doplnit. Pracujeme s akrylovými barvami, jejichž vlastnosti je jejich rychlé schnutí, proto dbejte na to, abyste měli stále vymyté štětce. Snažíme se květ stínovat a používat více odstínů barev, kontrast tmavé a světlé barvy vytváří hloubku obrázku. 

Přidáváme okvětní lístky vně kruhu a začneme barvou

Ve středu a ve stínu je květ nejtmavší, okraje okvětních lístků jsou naopak nejsvětlejší. Nakonec doplníme zelený stonek a lístek. Při jejich stínování doplníme zelenou barvu i červenou, čímž vznikne hnědý odstín a pak bílou. Více barev lepe vymodeluje malovaný objekt, vypadá pak více realisticky. 

Stínujeme okvětní lístky

Tak jak se Vám růže povedla? Pochlubte se nám na našem Instagramu přidáním hashtagu #artmagico_official nebo na FB skupince Artmagico - inspirace pro kreativní tvoření. 

 

Krásný den Vaše Artmagico