Malované hrníčky

Namalovat si vlastní hrníček je s fixy Artmagico jednoduché a rychlé. Můžete si tak vytvořit motiv přesně podle svých představ. Není nic lepšího než si vychutnávat ranní kávu nebo čaj z vlastnoručně malovaného šálku :). Hotové dílo může také posloužit jako krásný dárek pro vaše blízké. 

Co budeme potřebovat? 

  • hrnek
  • akrylové fixy 

Já osobně jsem si oblíbila bílé porcelánové hrnky z obchodního domu Ikea, konkrétně z kolekce 365+. Mají objem 240 ml, ale prodávají i větší variantu. Velmi dobře se na ně maluje, mají super tvar a stojí jen 39,- Kč.

hrnečky

 

Dnes jsem si zvolila dva mé nejoblíbenější motivy, které jsou takovou poslední vzpomínkou na léto - jahůdky a luční květy. 

Jahodový motiv

Na základ jahod jsem použila fixy malinové a červené barvy s šíří hrotu 2-3 mm. Dále už jsem malovala jen s nejtenčími hroty o velikosti 0,7 mm. Po zaschnutí jsem na jahůdky světle růžovou barvou dokreslila odlesky. Tmavě a světle zeleným fixem jsem následně namalovala stopky. Na závěr jsem černou barvou přidala zrníčka a celý hrnek ještě doplnila tečkami. 

hrnečky artmagico

Motiv lučních květů 

Zde jsem si vystačila pouze s černým fixem s hrotem 0,7 mm. Kombinovala jsem různé druhy lístečků a květů po celém obvodu hrníčku. 

Hrnečky Artmagico černá

Nakonec je ptořeba hrnečky zapéct v troubě na 180 °C asi 1 hodinu a nechat vychladnout. Poté je možné pro větší odolnost ještě přelakovat bezbarvým akrylovým lakem na vodní bázi. Hrníčky je nutné vždy mýt pouze ručně!

hrnčeky Artmagico

Věříme, že s takovým hrnečkem bude každé ráno veselejší :)

 

Veronika Slavíková (1)