Dekorace s kaštany

Pamatujete si, jak jste tvořili zvířátka z kaštanů? Určitě i dnes se svými dětmi sbíráte kaštany a této kaštánkové aktivitě se věnujete i dnes. 

Pojďte si s námi zkusit i další možnosti, co s kaštany můžete dělat. Stejně jako na kamínky se na ně totiž moc hezky maluje. A takové pomalované kaštánky následně můžete využít i jako dekoraci, třeba na dveře domu či bytu.

Co budete potřebovat?

  • kaštany
  • fixy Artmagico
  • aranžovací kroužek - polystyrenový, nebo z přírodních materiálů
  • nůžky
  • tavnou pistoli
  • šípek, šišky a další dekoraci

Malování na kaštánky je jednoduchá záležitost, krásně vypadají pomalované bílou barvou, ale zkuste i stříbrnou či zlatou. Originalitě se meze nekladou :) Malovat na kaštánky můžete zvířátka, obličeje nebo různé mandaly či tvary. Pár návrhů přidáváme níže.

247641903_570022100951912_1692253665347379928_n

malované kaštany

Jak pomalované kaštánky využít?

Malované kaštany můžete použít k dekoraci na stole, ale krásně s nimi doplníte i květináče s podzimní tématikou nebo vytvoříte věnce. 

První inspirací jsou pouze věnce vyrobené z listí. Tuto tvorbu s Vámi hravě zvládnou i děti. Jak na to? Listy obmotáváme kolem aranžovacího kruhu provázkem, volit můžete kruh jak polystyrenový, tak z přírodních materiálů. Jakmile bude celé kolo obmotané, dozdobíme ho malovanými kaštany, šípkem, šiškami z borovice či dalším materiálem, který nasbíráme nyní venku :) Vše lepíme tavnou pistolí.

Hotový věnec můžeme zavěsit na vstupní dveře.

Věnec z kaštanů artmagico s listim

Druhý věnec je jednodušší co se týče materiálu, k jeho výtvoru Vám budou stačit nasbírané kaštany, aranžovací kruh a tavná pistole. Na tomto věnci kombinujte jak pomalované, tak nepomalované kaštany, které přilepujte k aranžovacímu kruhu. Mezery, které Vám následně vzniknou snadno zakryjete další vrstvou přilepených kaštanů.

věnec z kaštanů Artmagico

Věříme, že se Vám naše nápady na vytvoření podzimní dekorace líbily. 

Váš Artmagico tým